+32 498 52 53 21

Traumaverwerking

Incidenten zoals agressie en/of bedreiging, brand, (gewapende) overval, geweld, ongevallen, inbraak, zelfmoord of plotseling overlijden van een collega... zijn traumatische ervaringen die, als ze niet goed behandeld worden, kunnen leiden tot een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Deze stressstoornis kan leiden tot stoornissen bij de medewerker en in het ergste geval tot een langdurig ziekteverzuim. Ongeveer 10 % van de slachtoffers worstelt gedurende een lange periode met het verwerken van een trauma. Indien de traumatische ervaring tijdig kan worden behandeld, treedt de stressstoornis in de meeste gevallen niet op.

Deskundig geholpen worden door een professional kan daarbij van cruciaal belang zijn.Psychologische hulp, debriefing en begeleiding na een schokkende gebeurtenis of een traumatische ervaring door middel van individuele gesprekken.

Ons aanbod over traumaverwerking gaat als volgt:

Voor organisaties:

Voor individuen:

Deze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijke methoden. Opleidingsprogramma's worden na voorbereidende gesprekken voor de organisatie op maat gemaakt.

Veerle Devriendt Consulting is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op het mobiele nummer 0032 498 52 53 21. Na de oproep wordt in overleg met de organisatie/betrokkene(n) een afspraak gemaakt voor een eerste contact dat plaatsvindt op de locatie van de organisatie of bij de betrokkene thuis, of in de privépraktijk in het centrum van Brussel.

Dankzij een jarenlange ervaring bij KBC verzekeringen / CBC Assurances en een groot aantal organisaties en bedrijven, heb ik mij grondig kunnen specialiseren in dit domein.