+32 498 52 53 21

This is a welcome sentence,
Let's use your imagination to complete it.

WIE

Veerle DeVriendt

Ik ben afgestudeerd met een Master in de psychologie aan de Vrije Universiteit in Brussel.

Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van arbeidsbemiddeling. Als psychologisch assistent bij de Vorming en Cultuur vereniging, was ik belast met het helpen van kansarmen en langdurig werklozen.

Daarna werkte ik een tijdje bij de Brusselse Jobwerkbank, waar ik me beter kon concentreren op deze problemen en mensen kon helpen om alle kneepjes van het sollicitatiegesprek onder de knie te krijgen.

Tussen 1994 en 1999, werkte ik bij de Belgische Spoorwegmaatschappij waar ik veel leerde over psychologische evaluaties, coaching van werknemers, traumabegeleiding, agressiviteit en stressbeheersing.

Na al deze verrijkende ervaringen, besloot ik in 1998 te gaan werken als zelfstandig consultant in bijberoep. Voor mijn activiteiten als zodanig, ga naar Referenties.

Later, werkte ik als consultant in loondienst bij Hudson op het gebied van HRM: opleiding, coaching, selectie en beoordeling.

Als preventieadviseur voor psychosociale aspecten bij Arista en Idewe, heb ik voor veel organisaties op het gebied van welzijn gewerkt.

Ik werkte als zelfstandige bij de Council of the European Union in Brussel, waar ik als psycholoog werknemers met de meest uiteenlopende problemen heb gecoacht en projecten heb ontwikkeld over pesterijen, alcoholverslaving en conflictbemiddeling.

Eerst en vooral kan ik putten uit mijn rijke ervaring als psychologe. Tijdens mijn loopbaan heb ik de meest uiteenlopende opdrachten behandeld inzake Training, Coaching, Conflictbemiddeling, Selectie & Assessment en Pyschosociale belasting op het werk.

Hierdoor ben ik multi-ervaren en in staat om oplossingen op maat te leveren. Ik werk op een interactieve manier met respect voor de vraag en het ritme van de klant.

Verder sta ik voor een no-nonsense aanpak. Mijn positieve instelling en mijn groot gevoel voor empathie en begrip geven mij de nodige vaardigheden om elke cliënt bij elke sessie een stapje verder te helpen. Waarden zoals respect voor ieders eigenheid, discretie en authenticiteit vormen de kern van mijn werk.

Ik wil organisaties aanmoedigen om zich in een heel vroeg stadium bewust te zijn van het welzijn van hun werknemers en individuen aanmoedigen om voor hun eigen welzijn te zorgen. Mijn inzet hiervoor komt voort uit een oprechte belangstelling voor mensen en organisaties.

Mijn aanpak is als volgt : voorbereiding - uitvoering - evaluatie en follow-up.

Ik ben ook zeer flexibel wat betreft werkuren en locatie. Mijn praktijk bevindt zich in hartje Brussel maar een opdracht op locatie is zeker geen probleem.

DIENSTEN

Als consultant ben ik gespecialiseerd in de volgende gebieden:

TRAINING
Traumaverwerking
Coaching
Psychosociale belasting op het werk
Selectie en assessment
REFERENTIES

Wat ze van ons denken...

Inge Council of the European Union

Toen ik Veerle in 2004 voor het eerst ontmoette, was zij de pas benoemde bedrijfspsychologe bij de Raad van de Europese Unie en het was zelfs de voorzitter van mijn vakbond die mij haar ten zeerste aanbeval en mij adviseerde met haar te gaan praten. Als "vertrouwenspersoon" - wat betekent dat wat ik haar over de behandeling van mijn baas vertelde, niet in de oren van mijn baas zou klinken - luisterde Veerle geïnteresseerd en met empathie naar me. Haar vragen waren pertinent om mij te helpen de zaken tot op de bodem uit te zoeken en duidelijker te zien waar de kern van het probleem lag. Eens dit duidelijk was, peilde ze verder en zette me aan het denken over wat ik eraan ging doen. Er was gewoon geen andere uitweg dan te proberen oplossingen te vinden en daarna tot actie over te gaan.

Zo heeft Veerle, onverbiddelijk als zij was, standvastig in het mij herinneren aan mijn aanvankelijke bedoelingen, maar nooit nalatend een sympathieke steun te geven, mij door een zeer moeilijke periode in mijn leven geholpen.

Toen de situatie op het werk uiteindelijk uit de hand liep, kwam zij namens mij en op mijn verzoek tussenbeide en toonde zij zich een bekwaam onderhandelaar door mijn kant van het verhaal aan mijn hiërarchie uit te leggen. Zo heeft zij de situatie kunnen oplossen en is er met haar hulp een oplossing gevonden die voor iedereen bevredigend was.

In de ruim 6 jaar dat ik haar consulteerde, leerde ik meer over mezelf, leerde ik mezelf te accepteren en zelfs lief te hebben zoals ik ben, inclusief het accepteren van mijn slechte gewoontes. Hoewel ik nu geen patiënt meer van haar ben, houd ik nog steeds contact en krijg altijd een vriendelijk stimulerend antwoord terug.

Naar mijn mening is Veerle meer dan een luisterend oor en meer dan een persoonlijke coach.

Wat houdt je tegen om die eerste stap naar een beter leven te zetten?

    Of neem contact op via het volgende formulier