Veerle Devriendt

Veerle Devriendt

Ik ben afgestudeerd als Master in de Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.
Sindsdien heb ik een pak ervaring kunnen opdoen in verschillende domeinen.

Mijn eerste werkervaringen deed ik op in de arbeidsbemiddeling. Als psychologisch medewerkster bij de VZW vorming en cultuur stond ik in voor de begeleiding van kansarmen en langdurige werklozen.

Daarna was ik enige tijd aan de slag bij de Brusselse Jobwerkbank,waar ik mijn kennis rond deze problematiek verder kon verfijnen en mensen de kneepjes van het sollicitatiegebeuren kon bijbrengen.

Tussen 1994 en 1999 was ik aan de slag bij de NMBS. Hier deed ik heel wat kennis op omtrent psychologische evaluaties, coaching van werknemers, traumabegeleiding, agressie en stressmanagement.

Na al deze leerrijke ervaringen besloot ik in 1998 als zelfstandig consultant in bijberoep aan de slag te gaan. Voor een overzicht van mijn activiteiten als zelfstandige verwijs ik u graag naar de Referenties

Als consultant in loondienst werkte ik vervolgens voor Hudson op het gebied van HRM: training, coaching, selectie & assessment.
Als preventieadviseur psychosociale aspecten bij Arista en Idewe werkte ik voor tientallen organisaties en bedrijven binnen het
welzijnsgebeuren.

Tot recentelijk was ik in dienst van de Raad van de Europese Unie in Brussel, waar ik als psycholoog werknemers met de meest uiteenlopende problemen coachte en projecten uitwerkte rond pesten, alcohol en conflictbemiddeling.

Een meer uitgebreid overzicht van mijn activiteiten kunt u vinden in mijn Curriculum Vitae
Wat kan ik voor u of voor uw onderneming betekenen?

Eerst en vooral kan ik putten uit een rijke werkervaring als psycholoog. Doorheen mijn carrière behandelde ik zeer uiteenlopende
opdrachten met betrekking tot Training, Coaching, Conflictbemiddeling, Selectie &Assessment en Psychosociale Belasting op het Werk.
Hierdoor ben ik zeer veelzijdig en kan ik oplossingen op maat voorstellen.

Daarnaast ben ik voorstander van een ‘no-nonsense’-aanpak. Vanuit een positieve instelling, met een flinke dosis inlevingsvermogen en inzicht streef ik ernaar om elke klant telkens een stapje vooruit te brengen. Hierbij staan waarden als respect voor ieders eigenheid, discretie en authenticiteit centraal.
Ik wil organisaties stimuleren om preventief aandacht te besteden aan het welzijn van hun medewerkers en particulieren aanzetten hun eigen “wel-zijn “ in handen te nemen. Dit vanuit een oprechte interesse in mensen en organisaties.
Ik werk op een interactieve manier weliswaar met respect voor de vraag en het ritme van de klant.

In mijn aanpak hanteer ik het schema: voorbereiding – uitvoering -evaluatie én opvolging.

Ook ben ik zeer flexibel qua uren en locaties. Mijn praktijk bevindt zich in hartje Brussel, maar een opdracht op locatie is zeker geen probleem.